Strije, ako ich redukovať

24.04.2013 19:41

Ako účinne a súčasne bezpečne redukovať strije? Dáš na rady priateľky, vyskúšaš kozmetiku alebo prírodnú metódu? Neporovnateľné účinky máju kozmetické  séra na báze biologicky aktívneho transdermálneho kolagénu   Prírodný kolagén Silver a Natívny kolagén Pure. 

Čo sú strije?

Strije sú vretenovité  jazvy, ktoré sa tvoria ako dôsledok nadmerného rýchleho natiahnutia sa kože a roztrhania kolagénových a elastínových vlákien, ktoré tvoria štruktúru kože. Zvyčajne majú fialovo-červenú farbu a neskôr sú bledosivé. Odstraňujú sa alebo redukujú prevažne z estetických dôvodov.

Kto je náchylný na strije?

Na vznik strijí sú náchylnejšie ženy.  Mužom sa tiež tvoria strije - ale v oveľa menšej miere. Príčin vzniku strijí je veľa: hormonálne faktory, značný nárast masy tela v krátkom čase, tehotenstvo, genetické faktory alebo porucha fungovania spojivového tkaniva. Objavujú sa najčastejšie na stehnách, zadku, bruchu a slabinách, v podpazuší a na prsiach, menej na hrudi a ramenách.

Kto môže aplikovať séra z biologicky aktívneho transdermálneho kolagénu?

Kolagén je určený na každý typ kože.  Ak máš strije,mám pre teba dve séra, ktoré môžeš použiť: prírodný kolagén na telo Silver alebo Natívny kolagén Pure. Nechcem tu použiť slovné spojenie „musíš používať tieto preparáty“, preto len napíšem „vrelo odporúčam  používať tieto  preparáty“. 

Kolagénové séra sú pre každého, tehotné ženy; matky, ktoré dojčia; dospievajúce dievčatá; ženy, ktoré držia diétu alebo chudnú (dôležité kvoli spevneniu a zlepšeniu elasticity kože); ženy v menopauze ale aj mužom s veľkou masou svalovej hmoty.

Ako redukovať strije?

Používaj účinný biologicky aktívny prírodný kolagén, ktorý ti pomôže v domácich podmienkach redukovať strije a zabráni vzniku nových. Svoje úsilie podpor pravidelným cvičením - pomôže každý cvik, ktorý v danej partii posilňuje svalstvo a tiež cvičenia vo vode - aquaerobic, úprava stravy - hlavne pri chudnutí, masáže. Môžeš využiť rôzne typy masáži aj doma od striedania teplej a studenej sprchy po termovibračnú masáž. Vhodná je tiež masáž lymfy. Pamätaj  na to, že samotný kozmetický prípravok k dosiahnutiu požadovaného efektu nemusí byť postačujúci.

Liečenie strijí na tele je procesom veľmi obtiažným a mnohokrát dlhotrvajúcim. Vyžaduje  veľa času a trpezlivosti. Prírodný kolagén kožu dokonale  spevňuje a robí ju elastickou, v dôsledku čoho je menej náchylná na naťahovanie.  Okrem redukcie už vytvorených strijí, sérum bráni ich opätovnému vytvoreniu.

Akým spôsobom odstráňovať strije?

Predovšetkým potrebuješ posilniť vlákna kolagénu a elastínu, ktoré sú krehké a náchylné na roztrhnutie. Posilňuješ ich zvonku nanášaním kolagénového séra a tak zlepšuješ redukciu strijí.  Sérum stimuluje syntézu kolagénu a elastínu, takže posilňuje vlákna kolagénu, zvyšuje hustotu spojivového tkaniva,  zlepšuje elasticitu a upravuje štruktúru kože. Sérum povzbudzuje fibroblasty k produkcii vlastného kolagénu v koži a to je najdôležitejšie.

Prínosy liečenia sú jednoznačné:  účinné vyrovnanie farbebných nerovností kože a zlepšenie jej pružnosti a elasticity. Zjemnenie, zosvetlenie a vybielenie už vytvorených strijí, čiže kolagén spôsobí to, že sú zosvetlené a tým menej viditeľné. Odstráňuje vznikajúce strije.  Pamätaj na to, že nie je možné rýchle a úplne odstránenie stijí, ale ihneď môžeš rátať s účinným vyhladením viditeľných strijí. Prírodný kolagén pôsobí preventívne – zabráňuje tvorbe nových strijí, spevňuje kožu a zlepšuje jej elasticitu a značne redukuje existujúce strije.

Akým spôsobom ho použiješ?

Prírodný kolagén sa odporúča požívať 2 x denne, malé množstvo séra naniesť na umytú, vlhkú pokožku a vklepať končekmi prstov. Na celé telo potrebuješ max. 5 pumpičiek, takže radšej vytláčaj sérum v menších množstvách a postupne zapracovávaj, tak aby tvoja pokožka zostala suchá. V priebehu niekoľkých minút sa preparát vstrebe. Používaj ho na miesta kde sa už objavili alebo sa môžu objaviť strije. Po vstrebaní kolagénu okamžite môžeš naniesť spevňujúce séra  Ultrazvlhčujúci balzam alebo Zoštíhľujúce a spevňujúce sérum na telo

Pokiaľ nepoužiješ prípravok z kozmetických línii Colway a Colway International, tak ho nanes až po vstrebaní kolagénu, po 8 minútach. Pokiaľ použiješ prírodný kolagén Silver, používaj krém alebo pleťové mlieko neobsahujúce  zinok, retinol, vitamín C. Prípravky, ktoré používaš nech neobsahujú tiež  alkohol a AHA - ovocné kyseliny.  Tieto zložky narúšajú pôsobenie kolagénu.

Účinok kolagénu zvýši peeling tela:  Kolagénový peeling na telo , Enzymatický peeling, 1 – 2 x týždenne

Ak nehľadáš "čarovný elixír"  ale "účinný elixír", tak si tu správne. Ak si sa rozhoda bojovať proti strijám, pridaj k tomu pohyb, dostačný príjem tekutín, zodpovedajúcu stravu. Tvorbu telesného kolagénu zvnútra ti pomôže zlepšiť a účinne podporiť užívanie kolagénovej tablety Colvita a vitamínu C.

 

Kombinácie produktov nájdeš  v sekcii starostlivosť o telo