Omega Complex Colway

24.03.2016 00:31

 

  

Z chemického hľadiska sú tuky spojením glycerínu a troch mastných kyselín. Mastné kyseliny sú hlavné zložky tukov a dávajú im charakteristické vlastnosti. Podľa nasýtenia, teda akéhosi obsadeného alebo voľného miesta v autobuse reťazca, na ktoré si ku uhlíku môže sadnúť ďalší kyslík, rozlišujeme nasýtené (plne obsadený autobus) a nenasýtené ( v tom prípade sú vedľa uhlíka dve sedadlá, z ktorých jedno je ešte prázdne a môže si sadnúť ďalší kyslík). Tie sedadla predstavujú väzby uhlíka s kyslíkom. Podľa počtu dvojitých väzieb, teda dvojsedadiel pre kyslík rozlišujeme mononenasýtené (s jednou dvojitou väzbou – jedným dvojsedadlom) a polynenasýtené (s viacerými dvojitými väzbami). V mastnej kyseline môže byť takých väzieb – dvojsedadiel až šesť. Podľa poradia atómu uhlíka, od ktorého sa začínajú objavovať dvojité väzby, teda tie dvojsedadlá rozlišujeme tri typy nenasýtených mastných kyselín omega 3, omega 6 a omega 9. Aby bola informácia síce zjednodušená ale úplná, tak dvojité väzby – dvojsedačky sa počítajú podľa poradia od konca autobusu, teda od konca reťazca. Sú to skupiny mastných kyselín. Pod označením napr. omega 6 si predstavte niekoľko mastných kyselín v oleji. Samozrejme v každom oleji sa nachádzajú rôzne pomery mastných kyselín z jednotlivých skupín. To isté platí tiež pre výživové doplnky s obsahom omega kyselín. V tom je kvalitatívny rozdiel nielen olejov ale aj doplnkov výživy.

Naše telo si dokáže vytvoriť mastné kyseliny z cukrov a tukov, vrátane tých, ktoré obsahujú rastlinné oleje. Ale! Organizmus si nedokáže vytvoriť dve z mastných kyselín, ktoré sú polynenasýtené a nazývame ich exogénne kyseliny.  Prvou je kyselina linolová, ktorá je hlavne v slnečnicovom a kukuričnom oleji.  Nachádza sa v tukoch bunkových membrán, potrebujeme ju dodávať na stavbu týchto membránach. Druhou je kyselina α – linolenová, ktorú môžeme nájsť v orechoch, ľanových semienkách a repkovom oleji.  Vzhľadom na to, že náš organizmus si nevie vytvoriť tieto mastné kyseliny zo žiadnej inej kyseliny a pretože plnia v organizme dôležité funkcie pre zdravie, hovoríme tiež, že sú nevyhnutné pre zdravie, musíme ich denne do organizmu dodávať spolu so stravou.

Na čo sú nám mastné kyseliny? Po požití mastnej kyseliny ju organizmus môže využiť ako palivo (zdroj energie), rozdeliť reťazec alebo opäť zložiť do celku, kým si ho uloží. Môže ho tiež premeniť na inú mastnú kyselinu, či chemický prenášač. Nato máme v organizme špeciálne enzými, ktoré môžu znížiť nasýtenie kyselín, teda pridať vedľa uhlíka ku obsadenému miestu kyslíkom, ešte jedno prázdne miesto. Alebo špeciálne enzými, ktoré dokážu predĺžiť radu sedadiel uhlíkov, pridať ku 18 atómom uhlíka ešte ďalšie tak, že sa vytvorí reťazec s 20-22 atómami. Takto vznikajú prenášače, ktoré sa podieľajú na rozšírení ciev a znížení tlaku, ovplyvňujú zrážanlivosť krvi, sťahy ciev a zvýšenie tlaku, pomáhajú pri zápaloch.

 

Prečo by sme mali dodávať do organizmu komplex omega kyselín?

Aby sme chránili srdcovo-cievny systém

Aby sme chránili mozog pred starnutím

Aby nám pomáhali bojovať so zápalmi kĺbov

Aby sme mali optimálnu hladinu cholesterolu

 

Aký je Omega Complex Colway?      - kliknite TU 

Omega Complex je vytvorený tak, aby dodával vyvážené množstvo mastných kyselín do organizmu.  Obsahuje EPA  a DHA,  tiež ALA (α linolenová). ALA je dodávaná z ľanového oleja a v enzymatických procesoch prebiehajúcich v organizme sa z nej tvoria EPA a DHA. EPA a DHA sú získavané z kontrolovaného rybieho oleja. Na zvýšenie kvality je pridaná DHA rastlinného pôvodu, ktorá má vlastnosti živočíšnych mastných kyselín a to z morských riasUnikátny v tomto Omega Complexe.

Máme tu veľké množstvo omega 6. Prečo je tu také množstvo, keď ho veľa prijímame sa stravy?  Complex  obsahuje čistú kyselinu linolovú (LA) a GLA  (gama linolenovú). Hovoríme o týchto mastných kyselinách ako o nevyhnutných, ktoré náš organizmus potrebuje dodať. V tomto komplexe je zdrojom LA a GLA špeciálny ľanový olej s vysokou teplotnou odolnosťou, podľa patentu Ing. Nowaka (originálny poľský patent). Olej je produkovaný a každá produkcia je testovaná na univerzite vo Vroclavi.  Mastné kyseliny v tomto olejineoxidujú po 24 mesiacoch! Je to jediný ľanový olej, ktorý nestráca svoje vlastnosti, nestráca polynenasýtené mastné kyseliny po mnohých týždňoch pri izbovej teplote. Nemusíme ho uchovávať v chladničke. Takýto olej je použitý v omega komplexe prvý krát!

Complex obsahuje tiež olej z púpalky, omega – 9  - kyselinu olejovú.  Dostatok tejto  nenasýtenej mastnej kyseliny je potrebný pre organizmus zvlášť v prípade chorôb obehovej sústavy a žíl.

Omega Complex pomerom mastných kyselín je skompletizovaný tak aby napodobňoval  prírodu.

Je to prvý Omega Complex, ktorý je zelený! Obsahuje farbivo chlorofil – krv rastlín.  

 

Omega Complex  je komplex, v ktorom sú rastlinné oleje s vlastnosťami živočíšnych s ideálnym zložením.

Ešte jedno činí tento produkt unikátnym. Predstavuje prvý na svete omega komplex, v ktorom je superoxid dizmutáza (SOD). SOD bol pridaný  ako všetkými inštitúciami plne uznaný ochranný faktor. Má antioxidačné vlastnosti, chráni omega kyseliny pred oxidáciou.  Má tiež protizápalové účinky, ako liek je používaný pri zápale kĺbov. Jeden z najzaujímavejší zo suplementačných doplnkov aké boli v minulých rokoch objavené.

 

 

objednajte si produkt  - kliknite TU